lördag 29 augusti 2009

September: det gyllene snittet

Eftersom utmaningen är helt ny startar vi med lite uppvärmning. Det gyllene snittet är nog en av de i särklass vanligaste teknikerna inom arkitektur, design och inte minst fotografering, även om vi är många som istället använder oss av den förenklade versionen tredjedelsregeln. Det klurigaste är kanske inte att ta en bild med det gyllene snittet, utan att hitta på ett nytt sätt att använda sig av det. Varför inte försöka bryta radikalt mot allt vad gyllene snitt heter?

Utmana dig själv och din kamera! Lycka till!

5 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Hittade din utmaning via Helenas Fototriss!
    Trevlig utmaning. En fotoutmaningen som kan bli en utvecklande utmaningen också. Inte som, tyvärr trissen blivit, där man bara lämnar ett avtryck med kul bild eller liknande!
    Inte direkt utvecklande. Även om jag mellan varven deltar i trissen. Bara för att jag finner ett nöje i att utveckla mig själv i utmaningen.

    Jag vill ha konstruktiv kritik och utmaningar som jag verkligen blir utmanad av. Detta känns som det verkligen rätta forumet!

    akson

    SvaraRadera
  2. Kul med ännu en fotoutmaning:-)
    Jag tycker din utmaning låter väldigt rolig och lärosam.. Utmana sig själv och man lär så länge man lever, så jag sparar ner din adress och återkommer när det är dags:-)
    /Pialotta

    SvaraRadera
  3. Såg att Nina redan gjort finfin reklam för din nya blogg. Bra, grattis och lycka till!
    Personligen fastnade jag för "bilderna inte behöver vara tekniskt perfekta". Det är jag mästare på med min lilla digitalkamera.
    Har aldrig hört talas om "det gyllene snittet" eller "tredjedelsregeln". Kanske lika bra det, men tack för länken till Wiki, nu vet jag ;-)

    PS Vad är då september temat: "Det gyllene snittet - fast tvärtom... eller?! DS

    SvaraRadera
  4. Kul att du satsar på att det ska handla om olika tekniker, då blir det ju en lite mer specialiserad och seriös fotoutmaning och inte bara en i mängden. Och alltid roligt att kunna lära sig något, ser fram emot att se vad du ska presentera för olika utmaningar i höst!

    SvaraRadera
  5. Men HUR trög är inte jag?!! Jag fattade det som att du kör den här utmaningen från din "vanliga" blogg :) Men så upptäckte jag att det gick att klicka på kameran ;)

    Well.... jag är med!

    SvaraRadera